Starterpack: 2 x 4 smaken Focus & Energy Drink voor €5,95 OF Starterpack Deluxe: 4 smaken Focus & Energy Drink + Blender Bottle Shaker voor €12,95

Cafeïne in energy drinks: de Brandstof voor gamers

Herken je het gevoel dat je heerlijk aan het gamen bent en alsmaar door wilt spelen, maar dan ineens slaat de vermoeidheid toe. Cafeïne in energy drinks biedt op dat moment een goede oplossing. Op deze pagina wordt toegelicht wat de functie van cafeïne is, welke voordelen het biedt en waar je op moet letten.

Functie Cafeïne

Laten we beginnen met het begrijpen van cafeïne. Cafeïne is een natuurlijk voorkomend stimulerend middel dat je vindt in koffiebonen, theebladeren en cacaobonen. Het stimuleert het centrale zenuwstelsel en heeft een opwekkend effect op het lichaam. Zodra cafeïne wordt geconsumeerd, wordt het snel geabsorbeerd in de bloedbaan en vindt het zijn weg naar de hersenen. Eenmaal daar aangekomen, blokkeert cafeïne de werking van adenosine, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het remmen van de zenuwactiviteit in de hersenen. Door deze blokkade wordt de activiteit van andere neurotransmitters, zoals dopamine en noradrenaline, verhoogd. In energy drinks wordt cafeïne vaak toegevoegd om vermoeidheid te bestrijden en je energieniveau een boost te geven.

Voordelen van cafeïne in energy drinks

Zoals eerder is benoemd, bestrijdt cafeïne vermoeidheid en verhoogt het je energieniveau. Het is dan ook een veel voorkomende stof in energy drinks. Het heeft natuurlijk meerdere redenen waarom cafeïne in energy drinks voorkomt. Voor gamers zijn het de volgende redenen: 

Alertheid & Concentratie

Stel je voor dat je midden in een intense game zit en je begint je concentratie te verliezen. Hier komt cafeïne om de hoek kijken. Cafeïne kan je alertheid verhogen en je concentratie verbeteren, waardoor je scherp blijft en gemakkelijker gefocust kunt blijven op je game. Het kan je een extra mentale boost geven en je helpen om je tegenstanders een stap voor te blijven.
Gamen kan niet alleen mentaal uitdagend zijn, maar ook fysiek. Lange uren achter de computer kunnen vermoeiend zijn voor je lichaam. Gelukkig kan cafeïne je hierbij helpen. Het kan vermoeidheid verminderen en je energieniveau op peil houden, zodat je langer kunt blijven spelen zonder in te zakken. Daarnaast kan het je reactietijd verbeteren, wat cruciaal is bij snelle actiespellen waarbij elke milliseconde telt.

Mentale prestaties

Als gamer heb je niet alleen snelle reflexen nodig, maar ook een scherp denkvermogen. Cafeïne kan je hierbij ondersteunen. Het heeft bewezen effecten op het geheugen, probleemoplossend vermogen en cognitieve functies. Door cafeïne te consumeren kun je je mentale scherpte verhogen. Het is als een power-up voor je hersenen!

Consumeer met mate

Hoewel cafeïne vele voordelen biedt, is het belangrijk om te weten dat je hier verstandig mee om moet gaan. Het consumeren van te veel cafeïne kan mogelijk leiden tot slapeloosheid, een verhoogde hartslag en nervositeit. Het is daarom van essentieel belang om verstandig om te gaan met cafeïne en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Daarnaast is het aan te raden om geen cafeïne te nuttigen voor het slapen. Consumeer in plaats daarvan ‘revive‘, dit supplement helpt je lichaam te herstellen en ondersteunt een goede nachtrust.

Focus- en energy drinks van Activ8

Het team van Activ8 is gespecialiseerd in meerdere hoogwaardige productgroepen die helpen om je gaming performance naar een hoger niveau te tillen. De ingrediënten in de focus- en energy drinks van Activ8 zijn zorgvuldig geselecteerd. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van kunstmatige ingrediënten, ze zijn laag in calorieën en zijn suiker-vrij. Dit is dan ook een goed alternatief voor alle ongezonde energy drinks die boordevol cafeïne en suikers zitten.

Onze focus- en energy drinks bevatten naast normale cafeïne ook zynamite. Zynamite is een gepatenteerd Mangifera Indica-extract, wat voortkomt uit mango bladeren die een een hoge concentratie van het actieve bestanddeel mangiferine bevatten. Mangiferin biedt vele gezondheisvoordelen, zoals een ontstekingsremmend werking, het is antibacterieel en staat bekend als een antioxidant. Het heeft ook verschillende cognitieve effecten.

Zynamite is vergelijkbaar aan cafeïne. Echter heeft het geen effect op de suikerspiegel en de hartslag, maar vermindert het wel de vermoeidheid en heeft het een positief effect op de reactiesnelheid.

Opzoek naar energy drinks?

Het Activ8 team heeft jaren ervaring in het ontwikkelen van pre-workout, eiwitshakes en alle andere voedingssupplementen die je maar kan bedenken. Hierdoor is het team mede in staat om de perfecte mix van ingrediënten te creëren, om jouw game-ervaring nog beter te maken!

DIT HEBBEN WE ONTWIKKELD!

Search