Starterpack: 2 x 4 smaken Focus & Energy Drink voor €5,95 OF Starterpack Deluxe: 4 smaken Focus & Energy Drink + Blender Bottle Shaker voor €12,95

Het belang van een goede Concentratie

Concentratie is een belangrijk aspect voor gamers die het beste uit hun spel willen halen. Het hebben van een goede aandachtsspanne kan helpen bij het maken van strategische beslissingen en het behalen van betere resultaten.

Wat is Concentratie?

Concentratie is het vermogen om aandacht te geven aan één taak of activiteit zonder afgeleid te worden door andere prikkels. Het is een belangrijk aspect van cognitieve prestaties en speelt een grote rol bij het spelen van games. Focus wordt mogelijk gemaakt door verschillende gebieden in de hersenen die samenwerken om informatie te verwerken en de aandacht te richten op wat belangrijk is.

Verschillende soorten concentraties

Er zijn verschillende soorten concentraties die van belang kunnen zijn voor gamers. Zo is er gerichte concentratie, waarbij iemand zich volledig richt op één specifieke taak of handeling. Ook is er verdeelde concentratie, waarbij iemand zijn aandacht verdeelt over meerdere taken of handelingen tegelijkertijd. Daarnaast is er ook nog volgehouden concentratie, waarbij iemand langere tijd gefocust blijft op één taak zonder afgeleid te worden. Voor gamers is met name gerichte en volgehouden van belang, omdat dit hen in staat stelt om zich volledig te richten op het spel en langere tijd gefocust te blijven om optimale prestaties te leveren.

Werking supplementen

Gamingsupplementen zijn voedingssupplementen die speciaal zijn ontworpen om de focus en mentale prestaties van gamers te verbeteren. Ze bevatten vaak een combinatie van ingrediënten die dit bevorderen. Wij maken onder andere gebruik van cafeïne, lutein, panax gingseng en bacopa monnieri. Deze ingrediënten kunnen helpen bij het verbeteren van de focus, alertheid en reactietijd. Zo kan de aandacht er nog beter bij gehouden worden tijdens het gamen. 

Overige tips voor een betere concentratie

Er zijn verschillende tips die gamers kunnen toepassen om hun aandachtsspanne te verbeteren. Ten eerste kan het helpen om een geschikte speelomgeving te creëren, waarbij er weinig afleidingen zijn en de omgeving rustig is. Ook kan het helpen om op regelmatige basis pauzes te nemen en bijvoorbeeld even te gaan wandelen of rek- en strekoefeningen te doen. Hierdoor kan de focus weer even opgeladen worden en kan er daarna weer met meer focus gegamed worden.

 

Daarnaast kan het helpen om te zorgen voor een goede nachtrust en voldoende slaap. Natuurlijk kan je ook ons ‘revive‘ supplement gebruiken om een goede nachtrust te ondersteunen! Een uitgerust lichaam en geest zijn namelijk van groot belang voor een goede focus. Ten slotte is het belangrijk om realistische doelen te stellen en prioriteiten te stellen. Door je te richten op één taak of doel tegelijkertijd, kan de aandacht gericht blijven en zal de concentratie verbeteren.

Concentratie In games

Focus is vooral belangrijk in games die snelle actie vereisen. Bijvoorbeeld in first-person shooters, racespellen en vechtspellen. In dit soort games is focus nodig om snel te kunnen reageren. Een fractie van een seconde kan het verschil betekenen tussen winnen en verliezen. Het is belangrijk om te beseffen dat concentratie niet de enige belangrijke eigenschap is voor gamers, maar wel een die kan worden verbeterd door middel van gerichte training of supplementen.

concentratie Verbeteren?

Het Activ8 team heeft jaren ervaring in het ontwikkelen van pre-workout, eiwitshakes en alle andere voedingssupplementen die je maar kan bedenken. Hierdoor is het team mede in staat om de perfecte mix van ingrediënten te creëren, om jouw game-ervaring nog beter te maken!

DIT HEBBEN WE ONTWIKKELD!

Search