Starterpack: 2 x 4 smaken Focus & Energy Drink voor €5,95 OF Starterpack Deluxe: 4 smaken Focus & Energy Drink + Blender Bottle Shaker voor €12,95

FOCUS & ENERGY INGREDIENTS

Activ8 Focus & Energy drink werkt. Het is niet alleen lekker en hydraterend: Het verhoogt je focus, energie, reactiesnelheid en meer. Maar welke Focus & Energy ingrediënten hebben deze effecten? Hoe werkt het? Laten we het wetenschappelijk bewijs achter deze beweringen eens nader bekijken.

BACOPA MONNIERI

Bacopa Monnieri wordt al lange tijd beschouwd als een geneesmiddel voor de behandeling van psychische aandoeningen. Er is een toenemende belangstelling voor Bacopa vanwege de positieve cognitieve effecten. Sommige studies hebben positieve resultaten aangetoond voor de reactiesnelheid en een betere informatieverwerking.¹

Bacopa werkt op het centrale zenuwstelsel als een antioxidant. Het beschermt tegen β-amyloïden. β-amyloïden zijn peptiden² die een verstorend effect hebben op het geheugen, Bacopa Monnieri helpt dit te voorkomen. Het houdt ook het Acetylcholine niveau op peil: Acetylcholine³ is een belangrijke stof boodschapper in de hersenen die niet alleen bijdraagt aan het korte- en langetermijngeheugen, maar ook het oplossend vermogen beïnvloedt.

CHOLINE BITARTRATE

Choline is een belangrijke voedingsstof die vele functies heeft in het lichaam en de hersenen. Choline moet via de voeding worden opgenomen. Als je niet genoeg Choline binnenkrijgt kan dat problemen in je lichaam veroorzaken, maar ook een afname van je cognitieve prestaties.

Er is voldoende bewijs dat Choline Bitartraat door het lichaam kan worden opgenomen en omgezet in acetylcholine. Dit speelt een belangrijke rol bij de cognitieve functie en de ontwikkeling van de hersenen.

Een Choline Bitartraat supplement kan bijdragen aan cognitieve prestaties4, vooral wanneer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet gehaald kan worden.

L-TYROSINE

Tyrosine is de voorloper van Dopamine en Norepinefrine, die van invloed zijn op je stemming en cognitieve prestaties.

Onderzoek naar het effect van Tyrosine laat wisselende resultaten zien5. Positieve resultaten op cognitieve prestaties werden alleen waargenomen in stressvolle of stressvolle situaties6. De reden hiervoor is dat er tijdens deze momenten een verhoogde productie is van neurotransmitters die meer voedingsstoffen (L-Tyrosine) nodig hebben.

LUTEIN

Blauw licht is licht met veel energie en maakt deel uit van zonlicht. Blauw licht wordt ook uitgestraald door computerschermen, tablets, smartphones, tv en ledlampen. Te veel blauw licht kan schade veroorzaken aan het netvlies7. Daarnaast vertraagt het ook de productie van melatonine, wat slaapproblemen kan veroorzaken.

Luteïne en Zeaxanthine8 zijn lichaamseigen pigmenten in het oog die functioneren als blauwlichtfilter. Afhankelijk van de concentratie van deze pigmenten in het oog, kunnen ze 90% van het blauwe licht absorberen. Het is belangrijk om voldoende Luteïne en Zeaxanthine binnen te krijgen via voeding of supplementen.

ZYNAMITE

Mango bladerenbevatten een hoge concentratie van het actieve bestanddeel mangiferine. Zynamite® is een gepatenteerd Mangifera Indica-extract. In tropische gebieden worden de bladeren gebruikt om een gezonde thee te maken die gedronken wordt tegen uitputting en vermoeidheid.

Mangiferin heeft vele gezondheidsvoordelen. Het is ontstekingsremmend, antibacterieel en staat bekend als een antioxidant. Het heeft ook verschillende cognitieve effecten, zoals het op peil houden van het geheugen en het leervermogen.

Zynamite bevat 60% mangiferine. Er is onderzocht of Zynamite Cafeïne zou kunnen vervangen.  EEG studies tonen aan dat de elektrische activiteiten in de hersenen van cafeïne en Zynamite vergelijkbaar zijn. Beide ingrediënten kunnen elkaar ook versterken10.

Zynamite heeft geen effect op de suikerspiegel en de hartslag, maar vermindert wel de vermoeidheid en heeft een positief effect op de reactiesnelheid.

CAFFEINE

Cafeïne is de meest gebruikte werkzame stof, niet alleen in de vorm van koffie en thee, maar ook als supplement11. Het belangrijkste mechanisme van cafeïne is dat het een antagonist is van de adenosinereceptor, waardoor de productie van adenosine afneemt. Hierdoor komt er meer dopamine, noradrenaline en serotonine vrij. Het meest positieve effect van cafeïne is de toename van alertheid en reactiesnelheid en de afname van vermoeidheid. Het heeft een algemeen positief effect op gedrag12 en prestaties.

Het belangrijkste mechanisme van cafeïne is dat het een antagonist is van de adenosinereceptor, waardoor de productie van adenosine afneemt. Hierdoor komt er meer dopamine, noradrenaline en serotonine vrij.

PANAX GINSENG

Last but not least op de lijst van Focus & Energy ingrediënten staat Panax Ginseng. Panax ginseng is een zeer populair kruid dat wordt gebruikt om geheugenverlies te voorkomen, maar er is weinig wetenschappelijke basis. De claim met het meeste wetenschappelijke bewijs is dat het het geheugen kan verbeteren. Sommige resultaten tonen aan dat 200mg Panax Ginseng de focus en de verwerking van informatie verbetert. Onderzoek toont aan13 dat de verbetering van de cognitieve prestaties alleen aanwezig was wanneer de proefpersoon moeilijke taken moest uitvoeren. Er was ook een afname van mentale vermoeidheid als gevolg van mentale belasting.

Het mechanisme is nog niet opgelost. Een theorie is dat het waargenomen effect te maken heeft met het effect op de bloedsuikerspiegel. Panax ginseng kan het glucosetransport naar de hersenen verbeteren, waardoor de glucose in het bloed daalt, maar de concentratie glucose in de hersenen toeneemt. In de hersenen kan het als brandstof worden gebruikt en de cognitieve prestaties verbeteren.

WAT NOG MEER…

Wij streven ernaar zo transparant mogelijk te zijn over onze producten en ingrediënten. Als je nog vragen hebt over de Activ8 Focus & Energy ingrediënten, voel je vrij om contact op te nemen.

 1. Pase M.P. , Kean J. , Sarris J. , Neale C. , Scholey A.B. and Stough C. (2018). The Cognitive -Enhancing Effects of Bacopa Monnieri: A Systemic Review of Randomized, Controlled Human Clinical Trials. The Journal of Alternative and Complementary Medicine V18, Number 7, 2012, pp. 647-652.
 2. Lynn D.G. and Meredith S.C. (2000). Model Peptides and the Physicochemical Approach to β – Amyloids. Journal of Structural Biology V130, pp. 153-173.
 3. Hasselmo M.E. (2006). The role of acetylcholine in learning and memory. Current Opinion in Neurobiology 2006, V16, pp. 710-715.
 4. Saiqa Tabassum, Saida Haider, Saara Ahmad, Syeda Madiha, Tahira Parveen (2017). Chronic choline supplementation improves cognitive and motor performance via modulating oxidative and neurochemical status in rats. Pharmacology,Biochemistry and Behavior (2017).
 5. Deijen J.B. and Orlebeke J.F. (1993). Effect of Tyrosine on Cognitive Function and Blood Pressure Under Stress. Brain Research Bulletin 1994, V33, pp. 319-323.
 6. Jongkees B.J. , Hommel B. , Kühn S. , Colzato L.S. (2015). Effect of tyrosine supplementation on clinical and healthy populations under stress or cognitive demands – A review. Journal of Psychiatric Research V70 (2015), pp. 50-57.
 7. Zhi-Chun Zhao, Ying Zhou, Gang Tan and Juan Li (2018). Research progress about the effect and prevention of blue light on eyes. Int J Ophthalmol, V11, No. 12, 2018.
 8. Krinsky N.I. , Landrum J.T. and Bone R.A. (2003). Biologic Mechanisms of the Protective Role of Lutein and Zeaxanthin in the Eye. Annu. Rev. Nutr. 2003, V23, pp. 171-201.
 9. Rios L.L. , Wiebe J.C. , Morales T.V. , Gericke N. (2020). Central nervous system activities of extract Mangifera indica. L. Journal of Ethnopharmacology 260 (2020) 112996.
 10. Dimpfel, W., Wiebe, J., Gericke, N. and Schombert, L. (2018). Zynamite® (Mangifera indica Leaf Extract) and Caffeine Act in a Synergistic Manner on Electrophysiological Parameters of Rat Central Nervous System. Food and Nutrition Sciences, 9, 502-518.
 11. Nawrot P. , Jordan S. , Eastwood J. , Rotstein J. , Hugenholz A. and Feeley M. (2003). Effects of caffeine on human health. Food Additives & Contaminants, V20:1, pp 1-30.
 12. Smith A. (2002). Effects of caffeine on human behavior. Food and Chemical Toxicology 40 (2002) pp. 1243-1255.
 13. Reay J.L. , Kennedy D.O. , Scholey A.B. (2005). Single doses of Panax ginseng (G115) reduce blood glucose levels and improve cognitive performance during sustained mental activity. Journal of Psychopharmacology V19(4), (2005), pp. 357-365.

TRY OUR FOCUS & ENERGY DRINKS!

Search